2012. január 6., péntek

Mivel augusztus óta nem kapcsoltuk be a TVt (US Open) és a karácsonyra kapott újabb kütyünek kellett a konektor eljött az idő, hogy lemondjuk az előfizetést. Beszélgetés a UPC-vel:
- Szeretném a TV és internet csomagunkból kivetetni a TVt.
- Telefont esetleg a helyére?
- Nem köszönöm, nem használunk vezetékes telefont (komolyan ezt még ki rendeli? Mármint olyan, aki ezt használni is fogja).
- Pedig akkor olcsóbb, mintha csak internetet rendelnek (mi a picsa?)
- Jó, akkor kérem. Bár nem fogjuk használni.
- A tarifáink pedig..
- Ne fáradjon felesleges elmondani,mert nem fogjuk használni.
- Készüléket kérnek hozzá 10 lyúróért?
- Nem, mert NEM FOGJUK HASZNÁLNI. Csak azért rendeljük, mert akkor olcsóbb a net.
- A telefonszámuk titkos legyen vagy nyilvános?
- Ön szerint mit ér el azzal valaki, hogy kikeres majd felhív egy telefonszámot, amihez még csak készülék sincs?
- Akkor lehet nyilvános?
-...

Értem én, hogy csak egy bölcsész diploma kell a call centerességhez, de könyörgöm mindennek van határa (és igen, nekem is bölcsész diplomám van).

7 megjegyzés:

foldip írta...

Szerintem nem kell hozzá diploma. És nekem is van vonalas teló előfizum, sajna járt az akcióhoz. Ennek továbbfejlesztett változata: költözéskor megkérdezte a "upc" fickó, hogy akkor lemondja-e nekem. Mondom ja. Erre most nincs vonalam se, de azért még fizetek érte.
Amúgy itt a fejlett nyugaton máig vannak olyan szolgáltatások/szolgáltatók, ahol szinte feltétel hogy legyen vezetékes telefonod. Valószínűleg javítja a hitelességedet a szemükben, hogy nem csak egy átutazó külföldi hajléktalan vagy. Másik előnye, hogy szinte minden szolgáltatónak van vonalasról ingyen hívható száma, így hideg téli estéken ingyen lehet hallgatni mocartot amikor az indiai (szerintem diplomanélküli) callcenteresre vársz (bár újabban echte indiai zenét hallgatok néha). A 10 jurós készülékdíj megtérül 1-2 ilyen hívással.

foldip írta...

Másik: a TVmen csak az ingyenes ~20 csatorna van, de a TV díj az ugye 144 font/év. Na azt kéne lemondani, bár kollegák mondták, hogy utána a biztonság kedvéért vágjam el a TV kábelt, hogy ha ellenőriznek, akkor tuti elhiggyék, hogy soha nem nézek TVt, mert különben ez büncselekmény. Havi 12 fontért az elmult 1 hónapban megnéztem félig a Die Hard 2-őt és félig a Beowulf-ot mivel egyszerre adták őket.

baloghp írta...

Peti vegyél te is projektort az nem TV, legalabbis itt nem szamit annak :), nem kell TV lájszensz-t fizetnünk.

foldip írta...

Majd kikeresem a szabalyt valamikor, de ugy emlekszem, hogy itt eleg tagan ertelmezik, hogy mire kell tv licensz. Ha jol emlekszem valami olyasmi, hogy ha barmilyen eszkozzel elo BBC adast tudsz befogni, akkor fizess.

Isabel írta...

ó, kérlek Juliskám, ez az értelmes csevej korunk fejlődésének az ő szükségszerűsége - ha elegánsan túllépsz ilyeneken meg a hozzá hasonlókon, a végén te is szükségszerűnek érzed majd és vagy fölcsapsz te is callcenteresnek (ha már lediplomáztál) - de legalábbis rátermettség-díjat kaphatsz. Ergo: létjogosultságod van a mostani káoszban leledzeni nagyobb idegmegrázkódtatások nélkül.

foldip írta...

Viszont fél füllel azt olvastam ma reggel, hogy hétfőtől van netflix Irországban és itt. Ami talán havi 8 font, azaz kevesebb, mint a BBC adó. Meg fogom nézni ha tényleg itt lesz, de elég egyértelműnek tűnik, hogy ebből kábelvágás lesz.

foldip írta...

Tévedtem: tegnap jött meg, és 6 font. Már mondom is le a TV licenszet :)