2011. március 28., hétfő

Tegnap brassói sütés közben előjött az örök ellentét: borsós vagy borsó nélküli. Majd eddig számomra ismeretlen mélységei tárultak fel az évezredes vitának, azaz paprika vagy nem paprika.
De most kitaláltam hogy lehet eldönteni mi az igazi/eredeti vezio: Mit mond Horváth Ilona. Mondjuk csak otthon tudom megnézni.

3 megjegyzés:

foldip írta...

A brassoidrol hallottam :). Es veletlen egybeeses: epp tegnap beszeltunk rola Ricsivel meg Gizivel Pesten. Ha jol emlekszem az volt a mondas, hogy borssal az igazi, de arra mar nem emlekszem, hogy ugy szabalyos-e :)

30 írta...

Jesszus, nem is tudom, hogy anno írtam-e arről az ÓRIÁSI vitáról, ami részben konkrétan a brassói borsóján pattant ki Szeplős családja meg én köztem, de a téma oldalakat megérne.

Egyébként ha a brassóira jellemző ízharmóniát nézem, akkor szerintem nem kell bele. De kurvára kíváncsi lennék, hogy mi az igazság, azon kívül, hogy az, amit anyám mond :)

Julis írta...

Hát Horváth Ilona nem emlegeti fel a brassóit. Gondolom nem akart vallásháborúba belemenni, így marad az én igazam: borsó, paprika nélkül.