2010. január 19., kedd

Azt vettem észre, hogy nagyon nagy divat szidni 2 dolgot itt a nyugaton. Az egyik azok maguk az írek. Aláírom, hogy vannak eszméletlen furcsa, sőt megdöbbentő szokasaik, például mikor eddig soha nem látott mennyiségű hó esett, akkor egyszerűen megbénult a város, mert nem tudták mit kell vele kezdeni (jó példa, hogy az iroda előtti 3 lefagyott lépcső tetejére többszöri "csináljatok valamit, mert ebből baj lesz" felszólításra egyszerűen kinyomtattak pár papírt, hogy vigyázz csúszik, ahelyett, hogy felszórták volna sóval). Sehol nem takarították, és a tömegközlekedés egyszerűen leállt. Vagyhogy nem tudják mi az a szigetelés, esetleg, hogy pizsiben és szürke pamut melegítőben járnak az utcán. Ettől függetlenül mégiscsak ők vannak itthon, és ahogy soha nem szidja az ember a vacsit, amit vendégségben elé tesznek, úgy talán kijárna annyi tisztelet, hogy nem döngöljük őket a sárba akárhányszor kinyitjuk a szánkat. Ha ennyire rossz itt, akkor haza lehet menni, dehát erre meg rögvest jön a felelet, hogy otthon képtelenség normálisan, tisztességesen (hahahaha) élni.
Ezzel el is érkeztünk a másik örök témához, miszerint csak magyarokkal ne kezdjen az ember külföldön, mert azok csak arra várnak, hogy átverjenek, lehúzzanak és kiforgassanak abból a kis vagyonodból is. Nem tudom velem mi baj lehet, de akikkel eddig találkoztam, azokkal akarmikor be merek ülni egy sörre anélkül, hogy vigyáznom kellene a pénztárcámra, ha kérdezek tőlük, akkor megmondják hol/hogy intézzem el, sőt még vacsira is meghívnak.
Lehet tényleg nagy bajok vannak velem (attól függetlenül, hogy nem egyszer én is nagyokat tudok röhögni a sok ír faszságon).

Nincsenek megjegyzések: