2008. október 27., hétfő

Ma estétől, tulajdonképpen már mostantól véget ért a turista lét Düblinben... Kezdődik az albérlet keresés. Pedig mily csodalátos is volt állandó hideg szélben sétálgatni! Tiszta mázli, hogy mindig sikerült valami jó kis bárt talalni vagy fütött teraszt, ahol lehetett kávézni meg teázni. Mondjuk eddig még soha nem sikerült összeszedni a bátorságomat és a tej helyett citromlevet kérni a teához.
Meg is alapoztuk a létünket itt a szigeten az O2 jóvoltából és beszereztünk egy sim kártyát, szóval mostmár van telefonszámunk amin szívesen fogadunk mindenféle visszautasíthatatlan ajanlatot.
De a legfontosabb, el sem hiszem, hogy ilyen van: Haagen Dazs márkabolt! Anyám... És még a traditional Irish breakfast nevű koleszterinbombát is megkóstoltuk.
Mit mondhatnék a városról? Szép ez meg minden, bár valószínű, hogy minden düblininek tériszonya van, ezért nem építenek 4 emeletnél magasabb épületet. Ízlésükről a minimalizmus imádata mondható el, ugyanis a mai napig nem tudnak a gregorian style vörös kockaházain kívül mást elképzelni, valamint nagy büszkeségük a város közepén felállított Spire nevű "szobor", ami tulajdonképpen egy keskenyedő acelrúd. Viszont eszméletlen kedvesek és valószínű a humoruk is kiválló, bár erre csak a minden 3. megértett mondatból tudok következtetni egyenlőre. Hiába no, tényleg nem az oxfordi angolt beszélik errefelé.

5 megjegyzés:

LG írta...

Bár, fűtött terasz, kávé, tea.. mi kell még? :)

A bátorság dologhoz: tehenet láttál már arra, vagy csak birkák vannak, hogy tejet mersz kérni de citromlevet nem?

ibalogh írta...

a tejet adjak, nem keri.

fenykepezd le a pincerno arcat amikor eloszor citromot kersz!

Névtelen írta...

Ugy fog kinezni mintha abba harapott volna bele amit az elobb a teadba kertel :D

Julis írta...

Ma se kertem... De most a tagadas olyan fazisaban vagyok, hogy "huuu, mennyivel finomabb a tea csak cukorral"

Unknown írta...

Pedig tényleg jobb =)