2012. május 24., csütörtök

Itt az ellenőrök a közlekedési társaság hatalmas logójával ellátott láthatósági mellényben járnak és még így is kapnak el bliccelőket! 10 év bliccelő múlttal számomra érthetetlen ez a világ.

4 megjegyzés:

foldip írta...

Nemreg olvastam egy cikket, hogy a reptereken amikor megrontgenezik a csomagodat, az ellenorok siman nem vesznek eszre egy pisztolyt, de a 10ml koromlakkot igen. Arrol van szo, hogy az agy nehezebben veszi eszre a nemvart esemenyeket, mint a rendszereseket. Nem tudom nalatok hogy van, de itt 3x lattam ellenorzest a 3 ev alatt (bar mostanaban nem utazom felszinen, szoval az rontja a statisztikat).
Mellesleg a londoni modszer: buszmegalloban all kb 10 ellenor es 5 rendor, busz megall es addig ott all, amig mindenkit at nem neztek. Impressziv akcio szokott lenni, foleg ha hozza veszed a rogton keznel levo rendoroket is :)

dzsiz írta...

Jah, imadtam reggeli csucsforgalomban :S
Egyebkent Julis, aki ebbe szocializalodik bele, annak lehet uolyan nehez ezeket kiszurni, mint a BKV hetkoznapi csaladnak oltozott ellenor gardait. Mellesleg hulyek mindenhol vannak.

foldip írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
foldip írta...

Jah bocs, masik kiegeszites: Ezt meg csak hirdeteseken lattam, es erdekes modon csak a metroban:
"Spotting a ticket inspector is easy. They look just like you!"
Szoval itt is vannak civilruhasok elvileg, bar lehet csak megfelemlitik a nepet az oriasplakatos hirdetesekkel es meg mindig olcsobb, mint valoban foglalkoztatni ilyeneket :D